Friday, August 7, 2020

Combine the following sentences using ‘Who, Which, That'

Practice Combine Using Relative Pronouns Who, Which, That, and Please share Combine the following sentences using ‘Who, Which, That' with your friends.
Combine Using Relative Pronouns Who, Which, That
Combine Using Relative Pronouns Who, Which, That 


Combine Using Relative Pronouns "Who"

1) Nick is mainly torso. He plays football and gulf, swims and surfs.
Ans: Nick who plays football and gulf, swims and surfs is mainly torso.

2) Nick was born in Australia. But now he lives in Los Angels.
Ans: Nick who was born in Australia now he lives in Los Angels.

3) Nick was teased and bullied. He had an electric wheelchair for mobility.
Ans: Nick who was teased and bullied had an electric wheelchair for mobility.

4) Nick read a newspaper article about a disabled man. He had managed to achieve great things and help others.
Ans: Nick read a newspaper article about a disabled man who had managed to achieve great things and help others.

5) Bethany Hamilton taught surfing to Nick. She had been bitten by a shark.
Ans: Bethany Hamilton who had been bitten by a shark taught surfing to Nick.

6) Edison failed many times in life. He invented 1000 inventions.
Ans: Edison who invented 1000 inventions failed many times in life. 

7) Nick now lives in Los Angeles. He won the bravery award.
Ans: Nick who won the bravery award now lives in Los Angeles.


8) When I was 13 I read a newspaper article about a disabled man. He had managed to achieve great things and helped others.
Ans: When I was 13 I read a newspaper article about a disabled man who had managed to achieve great things and helped others.

9. Thomas had only three months of formal schooling. He was partially deaf.
Ans: Thomas who was partially deaf had only three months of formal schooling. 

10. Nick also plays golf with a club tucked under his chin. He is a huge fan of the English Premier League.
Ans: Nick who is a huge fan of the English Premier League also plays golf with a club tucked under his chin.

Read More
11) Nicks's dad put him in the water at 18 months. He gave the courage to learn how to swim.
Ans. Nicks's who dad put him in the water at 18 months gave the courage to learn how to swim.

12) Nick's father was a computer programmer and accountant. He taught his little son
how to type with his toe.   
Ans: Nick's father who was a computer programmer and accountant taught his little son
how to type with his toe.

13. Nick had an electric wheelchair for mobility,  a team of carers helped him.
Ans: A team of carers helped Nick who had an electric wheelchair for mobility.

14. There was a girl at traffic lights. She was looking at Nick interestingly.
Ans: There was a girl at traffic lights who was looking at Nick interestingly.

15. Edison failed many times in life. He invented 1000 inventions.
Ans: Edison who failed many times in life, invented 1000 inventions.

Combine the following sentences with "which/that"

1) Nick has a small foot on his left hip. It helps him balance and enables him to kick.
Ans: Nick has a small foot on his left hip which helps him balance and enables him to kick.

2. Nick's parents made a decision. It may have been the best one they could have made for him.
Ans: Nick's parents made a decision that may have been the best one they could have made for him.

3. Nick read an article. It brought a change in his attitude.
Ans: Nick read an article which brought a change in his attitude.
4. Nick's mother invented a special plastic device. That helped him hold a pen a pencil.
Ans: Nick's mother invented a special plastic device that helped him hold a pen a pencil.

5. At age 10, Nick made an attempt to drown himself in the bath. It was unsuccessful.
Ans: At age 10, Nick made an attempt to drown himself in the bath which was unsuccessful.

6. Nick could brush his own teeth with a brush. It was mounted to the wall.
Ans: Nick could brush his own teeth with a brush that was mounted to the wall.

7. Nick washed his hair with soap. It had pump action.
Ans: Nick washed his hair with soap which/that had pump action.

8. Nick had a very low center of gravity. It helped him balance well.
Ans. Nick had a very low center of gravity that/which helped him balance well.

Combine Using Relative Pronouns Who, Which, That Keywords
Combine the following sentences using ‘Who, Which, That'
Combine the following sentences with "which/that"
Relative Pronouns who which that
Relative Pronouns 

2 comments:

Follow by Email

Popular Posts

Related Articles

Recent Posts