Monday, August 31, 2020

Polite Request Exercises 

Hi friends and my dear students! In this post, I have covered Language Functions Polite Request Exercises. After practicing Polite Request Exercises, please do share with your friends. Also Learn English Grammar here free.
Polite Request Exercices / Worksheet
Language Functions Polite Request Exercises 

Language Functions Polite Request Exercises

CHANGE THE FOLLOWING INTO A POLITE REQUEST.

1. Where is the Railway station ?
Ans : Could you please tell me where the Railway station is ?
2. You have to leave school a bit earlier today as you have got a doctor’s appointment.
How would you request your teacher ?
Ans : Could you please allow me to leave school a bit earlier today.
3. Your friend has data balance in his cell phone. Request him to share the data for watching cricket updates.
Ans : Please share your data card for watching cricket updates.
4. You to a stranger at the mall : Tell me if this shirt suits me.
Ans : Please tell me if this shirt suits me.
5. You saw a woman crossing the road with heavy luggage. How do you offer your help to her ?
Ans : Can I carry the luggage madam ?
6. You to the Bank Manager : Take this application and provide an account in your bank.
Ans : Please take this application and provide an account in your bank.
7. Old man on a bus : “ stop smoking, young man ! “
Ans : Please stop smoking.
8. “ Why don’t you drop me at the bus stop ?”
Ans : Please drop me at the bus stop.
Read More


                                                                    
9. You to the cashier in the bank : Open an account on my son’s name.
Ans : please open an account on my son’s name.
10. You to your friend : I want your dictionary.
Ans : Please lend me your dictionary.
11. You to your brother : I want to reach the station early. Drop me on your bike.
Ans : Please drop me at station on your bike.
12. You have to leave school a bit earlier today as you have got a doctor’s appointment.
How would you request your teacher ?
Ans : Could you please allow me to leave school a bit earlier today ?
13. Old woman on the train : “ put my box on the top rack, young man! ‘
Ans : will you please put my box on the top rack, young man ?
14. You to the counter clerk : “ Give me a ticket to Howrah. “
Ans : Please give me a ticket to Howrah.
15. You are at the playground. You want to suggest your friend to go home. ( Give him suggestion to go home
using ‘ It’s high time…………. )
Ans : It’s high time we went home.
16. You to the clerk : “ Why don’t you give me a ticket to Chennai ?”
Ans : Please give me a ticket to Chennai.
17. You to your mother : “ I have to go to see my friend in the hospital. “
Ans : May I go and see my friend in the hospital ?
18. You to a stranger : “ Tell me how to fill this form “.
Ans : I shall be thankful if you tell me how to fill this form.
19. Student to the teacher: “ Allow me to pay the fee next week “.
Ans : Would you please allow me to pay the fee next week ?
20. You to a stranger: “ I want to see your magazine.”
Ans : Could you please give me your magazine?
Also Play

                                                                            
21. Boy to shopkeeper : I want one kilo of sugar.
Ans : Please give me a kilo of sugar.
22. Man to passer by : which bus goes to Amaravathi ?
Ans : would you mind telling me which bus goes to Amaravathi ?
23. You to a teacher : I want to leave the room.
Ans : May I leave the room, sir.
24. Student to the teacher : correct my note book.
Ans : would you please correct my notebook, sir / madam ?
25. You to shopkeeper : “ Change this leaking pen at one “.
Ans : I shall be thankful to you if you change this leaking pen at once. Or would you be kind enough to change
this leaking pen at once ?
26. old man on a bus :  stop smoking, young man!
Also Read



ans : I shall be thankful if you stop smoking. Or would you mind stop smoking.
27. Blind man to a stranger: Help me to cross the road.
Ans : Could you please help me to cross the road ?
28. Boy to a stranger on the road : “ Show me way to the central station”.
Ans : I wonder if you could how me the way to the central station.
29. A to B : What do you want from me ?
Ans : could you tell what you want from me
30. You to your old uncle : “ Take your medicines regularly “.
Ans : Please take your medicines regularly.
31. you to a stranger in a packed bus: “ Move a bit “.
Ans : could you move a bit, please.
32. you to clerk in the Bank : “ Tell me how to fill the D.D. form.
ans : please tell me how to fill the DD form.

0 Comments:

Post a Comment

Follow by Email

Popular Posts

Related Articles

Recent Posts