Tuesday, November 3, 2020

English Grammar Relative Clauses Quiz

Hi friends and my dear students! In this post, I have covered Relative Clauses MCQ Questions. After practicing English Grammar Relative Clauses Quiz, Please do share it with your friends. You can Learn Defining and Non-Defining Clause A Complete Guide and Play Relative Pronouns Quiz Online Here.
Relative Clauses MCQ Questions
Relative Clauses MCQ Questions

Relative Clauses MCQ Questions

1. I know a famous restaurant … we can get lunch.

a) that

b) who

c) where

2. Ravi knows a man _______ brother works for the president.

a) who

b) whose

c) whom

3. Students _______ study hard to get good grades.

a) when

b) whom

c) who

4. Some Madecines _______ are imported from other countries is expensive.

a) that

b) where

c) why

5. I can not say the reason _______ I was late for class yesterday.

a) whom

b) when

c) why

6. The cake _______ you baked are really delicious.

a) why

b) which

c) when

You May Also Like 

Present Perfect Mcq Questions

Relative Pronouns Mcq Questions

Active and Passive Voice Mcq Questions   Mcq - 2

7. My grandmother remembered the time _______ there was no television.

a) when

b) where

c) that

8. My friends and I visited my uncle _______ lives a city.

a) who

b) which

c) when

9. The circus _______ we saw last week was very interesting.

a) who

b) when

c) which

10. Do you know the reason _______ he did not attend the meeting?

a) where

b) why

c) whose

11. The names _______ are on the list have to stay here.

a) whose

b) where

c) that

12. He had a feeling _______ something terrible was going to happen.

a) why

b) who

c) that

13. I want to buy the book _______ you gave me last weak.

a) whom

b) that

c) when

14. My home is a place _______ I can come and relax after work.

a) where

b) when

c) whom

15. Most of the people _______ I met belong to the USA.

a) whom

b) when

c) whose

You May Also Like




                                                           

1. C

2. B

3. C

4. A

5. C

6. B

7. A

8. A

9. C

10. B

11. A

12. C

13. B

14. A

15. A

16. B

You May Also Like

Preposition Followed By Certain Words





0 Comments:

Post a Comment

Follow by Email

Popular Posts

Related Articles

Recent Posts