Monday, August 31, 2020

Polite Advice / Suggestion

Hi friends and my dear students! In this post, I have covered Language Functions Polite Advice / Suggestion Exercises / Worksheet. After practicing Polite Advice / Suggestion, Please do share it with your friends. You can also Learn English Grammar here free and Play Grammar Quizzes here.

Polite Advice / Suggestion Exercises / Worksheet
Polite Advice / Suggestion Exercises / Worksheet

Polite Advice / Suggestion Exercises / Worksheet

1. Your friend is waking up late these days. Advise him to wake up early to prepare well for the exams.

Ans: you should wake up early to prepare well for the exams. (OR)

      You had better wake up early to prepare well for the exams.

2. Your neighbor has been throwing the rubbish on to the road. Advise him to put it to the rubbish dump.

Ans: You should put the rubbish to the rubbish dump. (OR)

         You had better put the rubbish to the rubbish dump.

2. Your mother has been working in the kitchen for 2 hours. Advise her to relax for a few minutes.

Ans: You should relax for a few minutes. (OR)

         You had better relax for a few minutes.

3. Your friend got into bad habits. Advise him to avoid them.

Ans: You should avoid bad habits.

          You had better avoid bad habits.

4. You want to buy a new cycle. Request your mother to increase your pocket money.

Ans: Please increase my pocket money to buy a new bicycle.

5. Your relatives missed the train. Advise them to stay at home and go the next day.

Ans: You should stay at home and go tomorrow. (OR)

          You had better stay at home and go tomorrow.

Read More



6. Your friend has gone out of town. As he gets back. Advise him to finish his homework.

Ans: You should finish your homework. / it’s time you finished your homework.

7. Your sister’s friends frequently tease her for being fat. Advise her to do exercises and walking to avoid mockery.

Ans: You should do exercises and walk to avoid mockery.

8. You think that your friend has to spend more time on studies. Advise him/her to make it possible.

Ans: You should spend more time on studies.

          You had better spend more time on studies.

9. Your friend has not been studying well. Advise him to study hard.

Ans : You should study hard.

          You had better study hard.

10. Your friend is visiting his grandfather after a long time. Advise him to take fruits and clothes for him.

Ans: You should take fruits and clothes for your grandfather.

11. Your friend is not serious about his future. Advise him to think seriously about it.

Ans: Why don’t you think seriously about your future?

12. Your friend is wounded. Advise him to see a doctor.

Ans: Better see the doctor immediately. (OR)

          You had better see the doctor immediately.

13. Your friend is wasting time on video games. Advise him not to do.

Ans: You should better stop playing video games and wasting time.

14. Your friend has been continuously sneezing. Tell her/him that she/he should see a doctor.

Ans: you should see a doctor to make your sneezing stop. (OR)

          It would be better for you to consult a doctor for your sneezing complaint.

15. Your friend has started seeing late last night movies. You think he is neglecting his studies. Advise him not to do it.

Ans: You had better stop watching late-night movies and neglecting studies


Play Verb Forms Quiz - 1   Quiz  - 2

##

16. Your brother is waking up till midnight. Advise him not to do.

Ans: You should have sufficient rest and sleep.

         You had better have sufficient rest and sleep.

17. Your sister is wasting money on unnecessary things. You think this is wrong.

Ans: I believe you should not spend too much and save for the future.

18. Your sister sits in front of the TV most of the time. Advise her about eye diseases.

Ans: You ought not sit in front of the TV as it harms your eyes.

19. Your uncle is a heavy smoker. Advise him to stop smoking.

Ans: Uncle, it would be better if you stop smoking / uncle, it is high time you stopped smoking.

20. Your cousin is rather fat and wants to lose weight. Advise him to exercise every day.

Ans: You ought to exercise every day. (OR)

         You had better exercise every day.

21. Your friend is seriously ill. Advice him to take a rest.

Ans: Why don’t you take rest? / It would be better for you to take a rest.

22. Your friend rides his bike at night without lights. You think this is dangerous. Advice him not to do it.

Ans: Don’t ride your bike at night without lights. (OR)

         You had better not ride your bike at night without lights.

23. Your friend is feeling sick. Advice him to see a doctor.

Ans: It would be better for you to see a doctor.

24. Your friend has not been studying well. Advice him to study hard.

Ans : Would you mind studying hard ? (OR)

         You had better study hard.

25. Your classmate is wasting his time. The examinations are fast approaching. Advice him to concentrate on his studies.

Ans: Would you concentrate on your studies?

Also REad





Its Time A Complete Guide

26. Your friend has started smoking. Advice him not to do it.

Ans: You should stop smoking. (OR)

         You had better stop smoking

27. Your friend is fat. Advice him to walk every morning.

Ans: You should walk every morning.

28. Your friend appears to be a good runner. Advice him to join a sports school.

 Ans: You should join a sports school.

29. Your friend has started smoking. Tell him that smoking is wrong

Ans: I advice you not to smoke. / it is better for you not to smoke.

30. your neighbor borrowed your dictionary. Suggest him to return it as early as possible.

Ans : you should return my dictionary as early as possible.

31. your friend is wasting time on playing cell phone games. Advise him/her not to do so.

Ans: you shouldn’t waste time on playing cell phone games.

32. your friend is seriously ill. Advise him to take rest.

Ans: you should take rest.

33. your neighbor has been throwing the rubbish onto the road. Advise him to put it to the rubbish dump.

Ans: you should put the rubbish to the rubbish dump.

34. your friend is wounded. Advise him to see a doctor.

Ans: Better see a doctor immediately. (OR)

         You had better see a doctor immediately.

35. your friend has been continuously sneezing. Tell her/him that he/she should see a doctor.

Ans: You should see a doctor to make your sneezing stop. (OR)

          You had better see a doctor to make your sneezing stop.

Polite Advice / Suggestion Exercises / Worksheet Keywords
Polite Advice / Suggestion Exercises / Worksheet
Polite Advice / Suggestion Exercises 
Polite Advice / Suggestion Worksheet
Polite Advice / Suggestion 

0 Comments:

Post a Comment

Follow by Email

Popular Posts

Related Articles

Recent Posts